16.6.2023. 20:40
0
Slovenija ponovo priznaje visokoškolske diplome iz BiH
Ministarstvo za visoko obrazovanje, nauku i inovacije i ENIC-NARIC centar Republike Slovenije informisali su da će Republika Slovenija, od ponedjeljka, 19. 6. 2023. godine, nastaviti sa razmatranjem pojedinačnih zahtjeva za priznavanje diploma visokog obrazovanja iz Bosne i Hercegovine, čime je deblokiran proces vrednovanja i priznavanja visokoškolskih diploma stečenih u Bosni i Hercegovini, saopšteno je iz ovog Ministarstva.

Navedena aktivnost rezultat je intenzivne višemjesečne komunikacije Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine i nadležnih obrazovnih vlasti sa Ministarstvom za visoko obrazovanje, nauku i inovacije Republike Slovenije, s ciljem zaštite stečenih prava osoba koje su visokoškolske diplome stekle u Bosni i Hercegovini.

Podsjećamo, ENIC-NARIC centar Republike Slovenije je 24.  oktobra 2022. godine obustavio razmatranje pojedinačnih zahtjeva za vrednovanje i priznavanje visokoškolskih diploma stečenih u Bosni i Hercegovini, a zbog, kako je u saopštenju slovenačkog ENIC-NARIC centra navedeno, „nedostajućih, nejasnih i neusklađenih informacija u vezi s akreditacijom visokoškolskih institucija i studijskih programa u Bosni i Hercegovini“, navodi N1. 



(A.R.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.