27.4.2024. 12:53
0
Haris Zahiragić predstavio dokument sa “svim izdajama Trojke”: Naveli smo sve što su izdali
Predstavnici SDA danas su održali konferenciju za medije na kojem su, kako kažu, naveli sve izdaje "Trojke" prema građanima BiH. Obratio se i Haris Zahiragić koji je predstavio materijal na 14 stranica na kojem su pobrojane sve "izdaje".

“Predstavnici Trojke se pitaju šta su to oni izdali. Mi smo taksativno nabrojali i naveli sve što su izdali, taj materijal je imao 47 stranica gusto pisanog papira. S obzirom da cijenimo vrijeme, skratili smo to na 14 stranica i smatramo da je dovoljno”, kazao je Zahiragić i dodao:

“Kako su došli na vlast? Sjetit ćete se kako je Konaković u izbornoj kampanji advokatirao zahtjevima HDZ-a, zahvaljujući tome zaslužio je titulu Željane Zovko kao “dobri evropski dečko”. Nakon toga je odlazio u Brisel i sastajao se sa svim desničarima, gostovao je i na HRT-u”.

Potom je naveo kako su predstavnici Trojke isporučili sve Dodiku i Čoviću što su željeli.

“Vrhunac se desio kada je Dodik kazao: Vidim da se muslimani nešto pate, Srbi i Hrvati će odlučiti ko će ući u muslimansku reprezentaciju. Uprkos svoj podršci Dodika i Čovića, nisu dobili dovoljan broj glasova i morali su pribjeći tome kada je Schmidt udario na Ustav BiH. On je na današnji datum donio odluku o susprenziji Ustava na 24 sata. Trojka je potrčala i rukama Isaka, Uzunovića i drugih meritokratnih kadrova imenovali Vladu FBiH”.

“Entitet RS ispada da je srpski entitet, a FBiH je srpsko-hrvatska prema njima. Lendo je suspendovan jer je imao presudnu podršku. Nakon toga u Domu naroda Parlamenta naši prijedlozi nisu usvajani nego je usvojen pojedinačni prijedlog Aljoše Čampare. U Domu naroda koji jedini ima pravo govoriti o legitimitetu, jedino Bošnjaci nemaju svog predstavnika. Tu Vladu je potvrdio Predstavnički dom u kojem 2/3 nije glasalo za tu vladu”, kazao je Zahiragić.

“U državnom parlamentu, Dodikovi Srbi i Čovićevi Hrvati su izglasali Kemala Ademovića iako je sam sebe predložio. To je samo okvir u kojem su oni izdali građane”.

“Kada smo predložili Izborni zakon sa ciljem aktualizacije ovog pitanja, dobili podršku svih institucija, nismo dobili podršku SNSD-a, HDZ-i i Trojke. Otrčali su u Bakince gdje su isporučili Dodiku i Čoviću sve ono što njihove politike žele. Nije im trebalo dugo pa su ponovo Dodiku bacili pojas za spašavanje u Lukavicu nakon što je Schmidt nametnuo Izborni zakon”, zaključio je Zahiragić.

Dokument o svim izdajama koje je naveo Zahiragić možete naći na linku OVDJE.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.