20.6.2023. 16:27
0
Nedžad Velić na prevaru uzeo 5.000 maraka: Policija raspisala 13 potraga zbog različitih dijela
Vladimir Vuković iza sebe je ostavio roditelje, suprugu, dvoje male djece i veliki broj mališana koji zahvaljujući njegovom dobrom srcu i humanosti imaju srećnije djetinjstvo.Za Velićem, koji je naštetio vlasniku motela, bilo je raspisano 13 potraga zbog različitih djela

Cazinjanin Nedžad Velić, koji je prethodnih godina u nekoliko navrata hapšen zbog različitih krivičnih djela, sada je optužen za krivično djelo prevare. Optužnicu protiv njega je podiglo brčansko Tužilaštvo, a on bi se uskoro trebao pojaviti u sudnici radi izjašnjenja o navodima iz optužnog akta.

On se tereti da je 10. augusta prošle godine u mjestu Donja Skakava, Brčko distrikt BiH, prevario vlasnika motela Ružica S. Dž, kojeg je oštetio za 5.040 KM. Glumeći da je zainteresovan da kupi Ružicu, Velić je, lažno se predstavljajući da je M. M. iz Cazina, vlasnika motela pitao čime se zagrijava objekat.

– Kada mu je S. Dž. rekao da se objekat zagrijava na lipova drva, Velić mu je na prodaju ponudio drvo lipe po cijeni od 36 KM po metru sa prevozom, pa mu je S. Dž. unaprijed dao 5.040 KM za 140 metara, stoji u optužnici.

Kako bi vlasnika motela uvjerio da zaista prodaje drvo lipe, Velić mu je na uvid dao tuđu ličnu kartu, kojom prilikom je supruga S. Dž, vjerujući da je prethodnim predstavljanjem dao tačno ime i prezime, upisala sa poleđine broj lične karte i matični broj. Velić je nakon toga otišao iz Donje Skakave i nikada se nije pojavio.

Za optuženim Velićem je bilo raspisano 13 potraga zbog razbojništva i prevara. Prijavljivan je za razbojništva, krađe, lažno predstavljanje, a jednom prilikom se predstavljao i da je policijski inspektor kada je ženi iz Teslića obećao nabaviti drva za ogrjev. Nakon što joj je uzeo 300 eura, nestao je – piše Oslobođenje.

Kriminal
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.