22.6.2023. 16:00
0
Vlada FBiH dala saglasnost: Zdravko Mamić kreće u izgradnju fotonaponskih elektrana
Vlada Federacije BiH je jučer je, a na prijedlog Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije usvojila informacije o aktivnostima u postupku izdavanja Energetske dozvole za izgradnju deset fotonaponskih elektrana Plavo sunce investitora "Plavo sunce".

Gradit će se u Mostaru

Kako je saopćeno iz Vlade FBiH, istovremeno je data i prethodna saglasnost resornom ministarstvu u postupku izdavanja Energetske dozvole za izgradnju deset fotonaponskih elektrana investitora "Plavo sunce", instalisane nazivne snage po 4MW, odobrene snage priključenja po 4 MW, planirane godišnje proizvodnje električne energije od po 6,35GWh.

Pomenute fotoelektrane se planiraju graditi na lokalitetu katastarske općine Polog, Grad Mostar.

Firma osnovana 2021. godine

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije je zaduženo da pristupi aktivnostima, propisanim Uredbom o postupku, kriterijima, formi i sadržaju zahtjeva za izdavanja energetske dozvole za izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih proizvodnih postrojenja, na izdavanju Energetske dozvole.

Podsjećamo, firma "Plavo sunce" je biznis u koji je preko najmlađe kćerke Ive Mamić ušao Zdravko, bivši direktor zagrebačkog fudbalskog kluba Dinamo.

U firmi su suvlasnici i Mirjana Gagro, Ivanka Ostojić i Marinko Barbarić, a osnovana je 24. decembra 2021. godine.


(Admir O.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.