24.6.2023. 13:30
1
Prigožin: “Predsjednik duboko griješi kada govori o izdaji. Mi smo domoljubi naše domovine, borili smo se i borimo se za nju”
Pobunjeni vođa ruskih plaćenika Evgenij Prigožin rekao je u subotu da se on i njegovi ljudi iz Wagnera neće predati po naredbi predsjednika Vladimira Putina.

Putin je ranije obećao slomiti ono što je nazvao oružanom pobunom nakon što je Prigožinova privatna vojska preuzela kontrolu nad južnim gradom Rostovom u sklopu pokušaja svrgavanja vojnog vodstva.

“Predsjednik duboko griješi kada govori o izdaji. Mi smo domoljubi naše domovine, borili smo se i borimo se za nju”, rekao je Prigožin u audio poruci.

“Nitko se neće predati po nalogu predsjednika, FSB-a (sigurnosne službe) ili bilo koga drugog. Jer ne želimo da zemlja nastavi živjeti u korupciji, prijevari i birokraciji”, dodao je, prenosi N1. 



(A.R.)

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.