26.6.2023. 11:48
0
Radnici “Zraka” održali protest: Stečaj se mora zaustaviti, nećemo otići iz firme
FOTO: Raport
Radnici kompanije “Zrak” održali su jutros protest ispred središta firme čime traže brzu reakciju vlasti zbog najavljenog stečaja, prenio je Raport.

Organizatori su poručili da je ovo nastavak borbe koja traje već mjesecima.

Kako je izjavio Emir Kominlija, predsjednik Sindikata “Zraka”, imaju informaciju sa Kantonalnog suda da Sud uopće neće razmatrati njihovu žalbu.

“Oni samo traže razlog da to ne razmatraju, mi idemo u pravcu da se to mora razmotriti i da se stečaj zaustavi. Vlada FBiH je je iskazala dobru volju da se to zaustavi, ali moraju što hitnije reaovati d ase to što prije riješi”, rekao je.

Njima su na adresu poslani papiri o otkazu.

“Bez obzira što više nismo uposlenici, iz ove firme nećemo otići”, izjavio je Kominlija.

Dodao je da se danas u Vladi FBiH treba održati sastanak sa premijerom Nerminom Nikšićem.

“Spasimo zrak”, “Zrak = država”, “Pravda za Zrak”, “Sud ili Usud”, samo su neke od poruka na transparentima danas.

Podsjetimo, ranije je federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić kazao kako nezvanično saznaje da bi preduzeće “Zrak” moglo ići u stečaj te je naglasio da je u pripremi plan konsolidacije i da Vlada FBiH neće odustati od ove firme.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.