16.1.2024. 12:50
0
Zrak u Kantonu Sarajevo čist: Ne očekuje se pogoršanje u narednih 48 sati
Na području Kantona Sarajevo zrak je trenutno čist, a uzimajući u obzir najavljene vremenske prilike, ne očekuje se značajnije pogoršanje u narednih 48 sati.

"Prema sinoptičkoj prognozi, danas i sutra bit će oblačno vrijeme s povremenim manjim padavinama u vidu kiše i snijega, kao i slabim do umjerenim južnim vjetrom. Takva situacija trebalo bi da se odrazi na niže koncentracije zagađujućih materija. Stručno tijelo Kantona Sarajevo kontinuirano će i dalje pratiti stanje i izvještavati nadležno ministarstvo o kvaliteti zraka, te predlagati eventualne mjere u slučaju potrebe", saopćila je Služba za protokol i press Kantona Sarajevo.

Kako je naglašeno, tokom noći došlo je do naglog pada PM10 i čišćenja zraka u sarajevskoj kotlini, usljed promjene u intenzitetu i smjeru vjetra.

Prema podacima s mjernih stanica, prosječne dnevne vrijednosti tog zagađivača tokom posljednja 24 sata bile su visoke. U pojedinim zonama mjerenja (poput Otoke, Ilijaša, Vogošće i Ilidže) dostizale su nivoe utvrđene za proglašenje epizoda iz Plana interventnih mjera.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.