27.6.2023. 18:10
0
Efendić najavljuje: Bazeni na Dobrinji trebali bi biti otvoreni u narednih desetak dana
Ministar kulture i sporta KS Kenan Magoda i načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić potpisali su danas sporazum kojim su Vlada KS i Ministarstvo kulture i sporta obezbijedili dodatnih 300.000 KM za nastavak građevinsko-tehničkih radova na kompleksu bazena na Dobrinji.

Ukupan iznos koji su Vlada KS i Ministarstvo kulture i sporta obezbijedili za ovaj kapitalni projekt iznosi 2.900.000 KM.

Ovom prilikom, Magoda je naglasio važnost projekta, ne samo za općinu Novi Grad, već i za cijeli Kanton Sarajevo.

- Sa zadovoljstvom smo podržali ovaj infrastrukturni projekt koji će našem gradu dati dodatnu vrijednost. Građani Kantona će moći uživati u savremenom kompleksu u ljetnim danima koji dolaze - rekao je Magoda, te dodao da Ministarstvo za kulturu i sport KS stoji na raspolaganju svim ozbiljnim infrastrukturnim projektima Općine Novi Grad Sarajevo.



Nakon potpisivanja sporazuma u Općini Novi Grad, Magoda je zajedno s Efendićem, ministrom finansija KS Emirom Dedovićem i direktorom JP "Lokom" Adnanom Šabanovićem obišao posljednje radove na otvorenim bazenima Dobrinja.

Efendić je rekao da su posljednje pripreme pred zvanično otvorenje sezone pri kraju, a koje se očekuje u narednih 10 dana.

- Mi već ranije imamo potpisan ugovor sa izvođačima radova u vrijednosti oko 1,5 miliona KM kojim se rješava sistem klime i dogrijavanja vode u objektu bazena.

Zajedno s ministrom Magodom, koji je prvi put tu, obišli smo kompleks bazena na Dobrinji i iskreno me raduje njegovo oduševljenje bazenima i time što su dobili građani Kantona Sarajevo sa izgradnjom ovog sportsko-rekreativnog objekta na Dobrinji - kazao je Efendić.

Osim vanjskih bazena, ovaj sportsko-rekreativni centar će imati značajan dio unutrašnjih sadržaja, poput fitness centra, kafe restorana i jedan dio poslovnih prostora, dok je u suterenu planirana izgradnja zatvorenog bazena i sauna, a na samom krovu objekta je velika terasa koja će moći služiti kao ugostiteljski objekat, ali i kao prostor za sunčanje.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.