27.6.2023. 19:48
0
Komšić: "Schmidt hoda Evropom i priča besmislice dok Dodik kreće u agresiju. Jednom smo branili svoju zemlju i uvijek ćemo"
"Dok Murphy najavljuje da će “do kraja godine”, a ne znamo koje “završiti sa Dodikom, a Dodik najavljuje da će “do kraja godine Murphy otići”, dok Sattler najvaljuje nikada viđen zamah na evropskom putu, dok Schmidt hoda Evropom i priča besmislice u koje ni sam ne vjeruje, čovjek sa američke crne liste kojeg je Amerikanac Murphy pustio u vlast i Vijeće ministara, vodi Bosnu i Hercegovinu u stanje klasične pobune po modelu Radovana Karadžića, a koja je prethodila agresiji i ratu devedesetih godina", rekao je Željko Komšić, član Predsjedništva BiH.

Kao i tada ni danas, kaže Komšić, institucije BiH koje su to obavezne po zakonu (tužilaštva, policijske i sigurnosne agencije) ne reaguju.

“Moguće da čekaju signal od svojih stvarnih gazda, smještenih u amabasadama, misijama, uredima u Sarajevu. Zato mi se čini smislenim pozvati te njihove istinske gospodare, kada već te institucije neće da provedu volju onoga ko bi im trebao biti 'pravi gospodar' – Ustava i zakona ove zemlje, da im napokon nalože da rade svoj posao u skladu sa Ustavom i zakonom”, navodi Komšić, i zaključuje:

“Ako se to ne desi, onda neka se bar ne čude 'nama radikalnima' kada kažemo da ćemo svoju zemlju braniti na svaki način! Jednom jesmo i uvijek ćemo”.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.