4.7.2023. 21:58
0
Oglasio se Tanović: "DM je prekrečio mural. Nije općina Novo Sarajevo"
FOTO: N1
Načelnik općine Novo Sarajevo Hasan Tanović oglasio se na Facebooku nakon današnjih napisa o prefarbavanju murala u sarajevskom naselju Grbavica.

“Općina Novo Sarajevo bezrezervno podržava, bila je i ostaće otvorena za ovu vrstu umjetničkog izražaja. S tim u vezi, APSOLUTNI sam protivnik bilo kakvog uklanjanja ili cenzurisanja murala koji svaki na svoj način uljepšava fasadu na kojoj se nalazi, a dobar dio njih šalje poruke univerzalne vrijednosti tako da se veliki broj njih nalazi upravo na fasadama Općine Novo Sarajevo!

Danas sam na portalima pročitao informaciju da je OPĆINA NOVO SARAJEVO uklonila mural na objektu na koji je kompanija DM poklonila građanima na Grbavici.

Prije svega, želim da konstatujem da ta informacija NIJE TAČNA.

Kompanija DM je prije više od godinu dana dobila odobrenje za ocrtavanje KOMERCIJALNOG murala na godinu dana, a paralelno sa tim je sklopila Ugovor sa stanarima zgrade na kojoj se mural nalazi, te nakon što je taj period istekao, DM je navedeni mural prekrečio. To im je u skladu sa propisima i bila obaveza.

Naglašavam da je osim te mogucnosti kompanija mogla da zatraži i produženje dozvole, što nisu učinili, a razlog zbog kojeg je to tako, potrebno je potražiti upravo kod njih”, poručio je Tanović u postu na Facebooku, prenosi Crna Hronika.


(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.