5.7.2023. 13:49
0
Kompanija dm iz pravnih razloga uklonila mural u sarajevskom naselju Grbavica
Zbog isteka pravnosnažnog rješenja u trajanju od godinu dana, kompanija dm uklonila je mural koji je krasio zid zgrade u kojoj se nalazi dm prodavnica u sarajevskom naselju Grbavica, prošle godine kreiran u okviru kampanje Inspiracija.

Mural s motivima prirode bio je umjetnički odgovor poznatih bh. street art umjetnika Benjamina Čengića i Rikarda Druškića na pitanje „Šta nas ljude čini lijepima?“, koje je dm angažovao da sudjeluju u ovoj kampanji.

„Oslikavanjem murala smo željeli pružiti podršku razvoju umjetnosti i mladih umjetnika u BiH, s namjerom da njihova umjetnost i vrijednost koju su stvorili posluže kao novi izvor inspiracije našem okruženju i zajednici. Mural je rađen u okviru jednogodišnje kampanje, koju su stanari zgrade jednoglasno podržali. Kako je ovo djelo ocijenjeno kao mural komercijalnog karaktera, što je podrazumijevalo plaćanje najma u periodu od godinu dana, po isteku važenja pravosnažnog rješenja naša kompanija je bila obavezna zid vratiti u prvobitno stanje”, poručili su iz dm-a.

Podsjetimo, sinergija između lokalnih umjetnika i dm-a ostvarena je još u Austriji, Češkoj, Slovačkoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Rumuniji, Bugarskoj i Sjevernoj Makedoniji, gdje su lokalni umjetnici u duhu street arta dm prodavnice i zidove zgrada pretvorili u svojevrsna umjetnička platna.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.