4.7.2023. 22:27
5
Tuzlanski borci: "Konaković, Nikšić i Forto su nepoželjni u Srebrenici"
FOTO: N1
Koordinacija Boračkih saveza i organizacija Tuzlanskog kantona uputila je saopštenje za javnost u kojem oštro osuđuju vladajuću koaliciju sa nivoa Bosne i Hercegovine, a koju čine: SDP, Narod i pravda i Naša stranka.
Saopćenje dolazi povodom sastanka u Konjicu koji je održanu u petak, a osim lidera Trojke, prisustvovali su i Dragan Čović (HDZ), te Milorad Dodik (SNSD), prenosi Crna Hronika.

Kako je rekao Zukan Helez, ministar odbrane BiH, Dodik je na sastanku opsovao genocid.

Saopštenje Udruženja prenosimo u cijelosti:

“Koordinacija Boračkih saveza i organizacija Tuzlanskog kantona u svom sastavu ima 20 boračkih udruženja o to: RVI, OPŠiPB, DB, Zlatni ljiljani, sa područja tzv. RS, a isti su pripadali 28. diviziji KOV.

Ovim putem želimo da iskažemo svoje razočarenje obzirom na brutalne uvrede koje su izrečene na sastanku vladajuće koalicije sa nivoa BiH u Konjicu od strane Milorada Dodika, a na koje nisu reagovali predsjednici stranaka SDP, NS i NiP-a.

S gnušanjem odbijamo pomisao da navedeni budu prisutni na obilježavaju godišnjice genocida u Srebrenici i ukopu žrtava istog u Memorijanom centru Srebrenica Potočari.

U cilju zaštite tekovina odbrambeno oslobodilačkog rata dostojanstva porodice žrtava, kao i mira i spokoja šehida ukopanih na mezarju u Potočarima poručujemo onima koji su ćutke i pognute glave slušali bezočne uvrede NISTE POŽELJNI”, navedeno je u saopštenju za javnost - prenosi Crna Hronika.


(Elmedina H.)
 
5
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.