5.7.2023. 17:15
1
Koliko RS-u "gori pod nogama" za novac najbolje govori ova izjava premijera Viškovića: "Moram da vam kažem, ovo je Bosna i Hercegovina.."
Premijer Republike Srpske Radovan Višković zaprijetio je danas da će predstavnici RS u Parlamentarnoj skupštini BiH i Predsjedništvu BiH blokirati 303 miliona eura za četiri nova infrastrukturna projekta u Federaciji BiH dodijeljenih iz fondova Evropske unije.

– Neće se odobriti Koridor Vc u FBiH ako nema odobrenja projekta Koridor Vc u RS-u. Dakle, neće to biti verifikovano ni u Parlamentu BiH ni u Predsjedništvu BiH, tačka, ende, kraj – rekao je Višković, komentarišući posljednji potez EU-a koji nije odobrio novac za projekte u RS-u, prenosi RTRS.

Istakao je kako mu nije poznato da li neko nekoga kažnjava ili to pokušava.

– Ima takvih naznaka ili se između redova može pročitati i takav odnos. Ali moram da vam kažem – ovo je Bosna i Hercegovina i ne može EU birati hoću malo da pomognem Sarajevo, a neću Banju Luku.

Odobravanje projekata u cijelosti ide putem Parlamentarne skupštine i Predsjedništva BiH. Neće biti selektivno verifikovani projekti koji se odnose samo na jedan entitet, a ne odnose na čitavu BiH – rekao je Višković.

Zanimljivo je da kada je novac u pitanju, premijer Višković naglašava da je ovo Bosna i Hercegovina, dakle bez skraćenica ali i izdvajanja manjeg bh. entiteta RS.



1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.