12.3.2024. 11:32
1
Višković: Mi više trebamo ?vropskoj uniji, nego oni nama
- BiH više treba ?U i Briselu, nego oni nama, rekao je predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

- Iako ne spominju datum pregovora, negdje u spekulacijama kažu - datum ćete dobiti poslije izbora za Еvropski parlamet. To znači da ni oni nisu sigurni. Pitanje je hoće li ti koji su danas donijeli odluke, poslije juna biti na tim funkcijama - navodi Višković.

Istakao je da zna da neki neće biti tu.

- Ne vidim ovdje ništa spektakularno. BiH u odnosu na Ukrajinu i Moldaviju, a i na neke susjedne zemlje sa zapadnog Balkana, trebala je dobiti ranije taj status - rekao je Višković.

Podsjećamo, predsjednica Еvropske komisije Ursula von der Leyen dala zeleno svijetlo za otvaranje pregovora sa ЕU.

Naravno, potrebno je još napredovanja da bi se pridružili našoj uniji. Ali zemlja pokazuje da može da ispuni kriterijume za članstvo i težnje svojih građana da budu dio naše porodice. Dobre vijesti stižu sada. To je razlog što smo odlučili da preporučimo Savjetu otvaranje pristupnih pregovora sa Bosnom i Hercegovinom. Dakle, poruka koja dolazi iz Bosne i Hercegovine je jasna. Tako da i naša poruka, kao što smo upravo uradili, mora biti jasna - budućnost Bosne i Hercegovine leži u našoj uniji. Hvala puno i živjela Еvropa - rekla je Von der Leyen.

(Ajdin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.