5.7.2023. 18:19
0
Žestok sukob Gratza i Miokovića zbog izbora sudije Ustavnog suda BiH: "Samo nas nemojte praviti budalama i odvadite malo s mahanjem moralnom macolom"
Zbog izbora sudije Ustavnog suda BiH Marina Vukoje, danas je na društvenoj mreži Twitter došlo do zukoba između federalnih zastupnika DF-a, odnosno Naše stranke, Dennisa Gratza i Dragana Miokovića.
Nakon što je Mioković najavio podršku HDZ-ovom Marinu Vukoji u borbi za poziciju sudije Ustavnog suda BiH, odgovorio mu je Gratz da je "odavno čovjek bez stava i integriteta".

"Ja ću kolega Gratz, ako to sutra bude tema, i na komisiji i u sali, glasati za prvorangiranog na listi kandidata koji zadovoljavaju ustavni kriterij kompetentnosti i koji su prošli propisanu proceduru izbora. Čitam da ste se spremili da nećete dozvoliti, pa - vidimo se sutra", napisao je Mioković najavljujući glas Vukoji, HDZ-ovom kandidatu.

Gratzov odgovor stigao je vrlo brzo:

"Evo, kolega Mioković dosljedno nedosljedan, kao i obično. Ono, legalista čovjek. On će podržati jer je neko prvorangirani. Kako je neko postao prvorangirani, nema veze. Jer, zadovoljeni su kriteriji kompetentnosti itd.

Kako bih vam rekao, to vam je ona vrsta čovjeka - mada se, što ga više upoznajem, ne mogu oteti dojmu da se pravi ovako nekompetentan - koji će radije poslušati dva „eksperta“ kako donose stav o tome je li upravo pada kiša, umjesto da pogleda kroz prozor.

Glasajte kako hoćete sutra. Šta me briga. Na vašu je čast i obraz. Samo nas nemojte praviti budalama. I odvadite malo s mahanjem moralnom macolom. Hem što ne umijete ništa i nikog pogoditi, hem što vam ne stoji. Niko vas više ozbiljan ne drži čovjekom od stava i integriteta".

Inače, sutra će biti održane dvije sjednice Predstavničkog doma Parlamenta BiH. Prva, vanredna, na kojoj će se popunjavati Komisija za izbor i imenovanje, kako bi ista u međuprostoru pripremila prijedlog za ustavnog sudiju, a prije održavanja redovne sjednice. Inače, imenovanje nedostajućeg sudije iz FBiH je izazvalo ozbiljnu političku krizu u entitetu FBiH i počelo ljuljati partnerske odnose nametnute parlamentarne većine.

(Ajdin B.)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.