18.7.2023. 8:54
0
Stigla obavijest: EBRD i Svjetska banka obustavljaju sve projekte u Republici Srpskoj?
FOTO: ilustracija
Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i Svjetska banka obavijestili su Vladu RS da obustavljaju sve finansijske projekte u entitetu.

Ovu informaciju na svom je blogu objavio novinar Slobodan Vasković. 

On navodi da su pisma iz dvije moćne finansijke institucije stigla prije nekoliko dana u Vladu RS.

Dodaje se da ovaj postupak ukazuje da finansijska izolacija RS postaje sve oštrija i da će entitet ostati bez ikakvih stranih sredstava finansiranja, što vodi ka potpunom kolapsu.

Iako zvaničnici RS tvrde da je entitet finansijski stabilan, to je notorna neistina, jer se dobavljačima ne plaća ništa već mjesecima, uskraćuju se isplate i po drugim osnovama, a jedva se skuplja novac za penzije i plate, navodi Vasković na svom blogu.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.