20.7.2023. 14:18
0
Nakon pucnjave u Istočnom Sarajevu: Uhapšen osumnjičeni za ranjavanje Sarajlije, navodno riječ o Kosti Pandureviću sa Pala
Kosta Pandurević sa Pala uhapšen je zbog pokušaja ubistva 32-godišnjeg Adija Nukića, saznaje Oslobođenje.

On se tereti da je sa više hitaca iz pištolja ispred kafića Mocca u Istočnom Sarajevu u srijedu oko 17 sati Nukiću nanio teške povrede.

Povrijeđeni 32-godišnjak je najprije prebačen u Bolnicu "Srbija", a potom i u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje je zadržan na liječenju.

Kako saznaje isti medij, Pandurević se do kafića u kojem je sjedio Nukić dovezao motociklom.  

- Na glavi je imao kacigu, a po dolasku pred kafić u Ulici Spasovdanska je usporio i kada je ugledao Nukića prema njemu je okrenuo pištolj i pucao u njega. Ispalio je najmanje pet hitaca, od čega su tri pogodila Nukića. Potom je pobjegao prema Jahorini, kaže izvor blizak istrazi. 

Navodeći inicijale uhapšenog, u Policijskoj upravi Istočno Sarajevo su naveli da se Pandurević tereti za krivično djelo pokušaj ubistva te da će biti predat Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo na dalje postupanje.

Inače, Nukić je od ranije poznat policijskim organima zbog vršenja krivičnih dijela. Hapšen je i u akciji Rez. 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.