20.3.2024. 18:31
2
Novi detalji pucnjave u Sarajevu: Maloljetnik se dovezao sa vozilom, ranjen u sačekuši
Maloljetnik, koji je povrijeđen u pucnjavi koja se dogodila 17. marta u ulici Muse Ćazima Ćatića u starom dijelu Sarajeva, napadnut je u sačekuši, saznaje portal Oslobođenje.ba.

Prema saznanjima istog medija, maloljetnik, inače rođen 2007. godine, na parking ispred zgrade u kojoj živi dovezao se sa vozilom.

Nakon što ga je parkirao, krenuo je prema zgradi te je uslijedio napad. Kako je ranije potvrđeno iz sarajevske policije, on je pogođen u potkoljenicu.

Iz više izvora potvrđeno je da su istražiteljima svezane ruke jer svjedoka, izuzev žrtve, nije bilo. Navodno, niko ni od stanara ili komšija nije ništa vidio niti čuo...

Izvori Oslobođenja otkrili su da istražitelji tokom uviđaja nisu pronašli ni čahure, što također otežava kompleksnu istragu.

Navodno je napadač bio maskiran sa fantomkom.

Istražiteljima je enigma i sam motiv, budući da je žrtva maloljetna te da nije imala sukoba sa zakonom ili nekom drugom osobom.

S druge strane, odakle maloljetnik za volanom automobila za sada, također, nije poznato.

Podsjetimo, povrijeđenom ljekarsku pomoć ukazala je ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, nakon čega je prevezen u Kliniku urgentne medicine Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, gdje je ljekar konstatovao da se radi o lakšoj povredi.

Istovremeno na mjesto događaj stigle su jake policijske snage, ali počiniocu nije bilo traga.

Obaviješten je i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, koji je ovaj događaj zvanično kvalifikovao kao krivična djela - izazivanje opće opasnosti i laka tjelesna ozljeda. 

Iz sarajevske policije su ranije naglasili da policajci nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovog slučaja te identifikaciji počinioca.

 
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.