24.7.2023. 21:27
1
Dodik nakon sastanka: Izlazimo iz perioda velike medijske i političke galame. Dogovorili smo se da se formiraju radne grupe za sve segmente pravosuđa koje će predložiti rješenje
FOTO: N1
Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik je nakon sastanka koalicije na državnom nivou kazao kako “izlaze iz perioda velike medijske i političke galame”.

“To znači da ćemo popuniti Vijeće ministara i donijeti neophodne zakone. Riješili smo da iz Berlinskog procesa idu dva sporazuma koje trebaju potvrditi određeni organi”, naveo je Dodik.

Prvi čovjek SNSD-a naglasio je i da se razgovaralo i o pravosuđu, konkretno o Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine.

“Dogovorili smo se da se formiraju radne grupe za sve segmente pravosuđa koje će predložiti rješenje. U tom periodu treba pokrenuti proceduru za popunu određenih struktura kao što je Ustavni sud BiH. Sve što je dogovoreno stojim iza toga”, zaključio je Dodik.

(Ajdin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.