26.7.2023. 8:36
0
SDA Stari Grad: Najoštrije osuđujemo paljenje vatrometa od strane dojučerašnjih najbližih saradnika Ibrahima Hadžibajrića
Na referendumu koje je proveden u nedjelju u sarajevskoj Općini Stari Grad, Ibrahim Hadžibajrić je smijenjen sa pozicije načelnika Općine Stari Grad na kojoj je bio od 2008. godine.

Nakon što je smijenjen sad već bivši načelnik općine Stari Grad, na zgradi općine zapaljen je vatromet kako bi se proslavila njegova smjena. Još uvijek je nepoznato ko je mogao sa zgrade općine zapaliti vatromet.

Tim povodom su se oglasili iz SDA Stari Grad, iz kojeg, kako kažu, imaju informacije ko je zapalio vatromet.

Njihovo saopćenje prenosimo u cjelosti.

“Najoštrije osuđujemo primitivizam oličen u paljenju vatrometa iz zgrade Opštine Stari Grad od strane dojučerašnjih najbližih suradnika Ibrahima Hadžibajrića.

Pozdravljamo adekvatnu reakciju PU Stari Grad tim povodom.

Opština Stari Grad je pod rukovodstvom Hadžibajrića i njegovih satelita, uz svesrdnu podršku Trojke, došla u stanje raspada, kako moralnog i pravnog, tako i infrastrukturalnog – a vatromet iz zgrade opštine je samo potvrda nastavka takve bahate politike.

Nema se tu šta posebno slaviti, izlaznost građana koja graniči sa bojkotom referenduma, zabrinjavajuće je niska, a posebno se to ne treba slaviti primitivnim paljenjem vatrometa koji bespotrebno uznemirava javnost, kao da je to neka navijačka scena.

Opštini Stari Grad, nakon 4 mandata Hadžibajrića i njegovih satelita, potrebna je reforma i preporod, a to se neće desiti na takav način.

Pozivamo sve uposlenike Opštine Stari Grad, političke subjekte i građane, da svi zajedno spriječimo atmosferu linča i prizemnog političkog sukoba, jer država je, pa i opština kao jedinica lokalne samouprave, ozbiljna stvar.

Posebno je to važno za opštinu Stari Grad koja ima veoma dugu međuentitetsku administrativnu liniju na svojoj teritoriji, a nalazimo se u ovako teškim političkim vremenima obilježenim suspenzijom Ustava u jednom, a napadima na ustavni poredak u drugom, manjem, bosanskohercehovačkom entitetu.

SDA Stari Grad će kroz djelovanje svog Kluba vijećnika, koji je bio jedini konzistentna opozicija u godinama iza nas, ali i kroz rad novoformiranog Opštinskog odbora, ponuditi rješenja za prevazilazak ove lokalne političke krize u Starom Gradu, a na zadovoljstvo svih građana opštine Stari Grad, kažu iz SDA Stari Grad.



(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.