1.8.2023. 15:36
0
Građani iz Centra se žalili Ademoviću na rupe u ulici Hadži-Sulejmanova: On poručio Mandiću da je i dalje načelnik i da je obavezan rješavati probleme svih građana
Vijećnik Općinskog vijeća Centar - Sarajevo Jasmin Ademović (NiP) prozvao je načelnika Srđana Mandića da se, umjesto progona neistomišljenika, posveti rješavanju problema građana.

On je danas razgovarao sa stanovnicima ulice Hadži-Sulejmanova. Ulica je, uslijed rekonstrukcije vodovodne mreže, prekopana. 

Građani su se Ademoviću požalili da rupe stoje i da Općina nije provela dogovoreno. A dogovoreno je da se ona u cjelosti asfaltira. 

"Danas sam se u 12:00 sati sastao sa okupljenim građanima ove i susjednih ulica koji pristaju jedino na asfaltiranje čitave ulice, uključujući i trotoar, te jasno ističu da neće dozvoliti parcijalno asfaltiranje iskopanih i oštećenih dijelova.

Insistiram od načelnika Mandića da izdvoji obećana sredstva (podsjećam, Budžet Općine Centar u rebalansu iznosi skoro 80 miliona KM!) i u skladu sa zahtjevima građana ovoga područja zahtijevam da se sistemski i funkcionalno asfaltira čitava ulica a što je praksa ukoliko je većina površine oštećena, kako i jeste u ovom slučaju.

Građani svih mjesnih područja nam se redovno obraćaju sa problemima karakterističnim za njihova mjesna područja, a koji bi se lako mogli riješiti da postoji volja i sposobnost. Načelniče Mandiću, i dalje ste načelnik i s tim u vezi obavezni ste rješavati ove i mnoge druge probleme građana iz svih mjesnih područja Općine Centar!", napisao je Ademović.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.