4.8.2023. 15:46
0
Održano ročište Ibrahimu Hadžibajriću, ostaje li u pritvoru još tri mjeseca?
U Kantonalnom sudu u Sarajevu, danas je održano ročište načelniku Općine Stari Grad Ibrahimu Hadžibajriću.

Tužilaštvo KS  uputilo je sarajevskom Kantonalnom sudu prijedlog da za tri mjeseca produži pritvor Hadžibajriću. Odluka o produženju pritvora će biti donesena do ponedjeljka.

Nakon ročišta, Hadžibajrić je vraćen u KPZ Zenica. 

Podsjetimo, u akciji "Start", osim Ibrahima Hadžibajrića i Alme Destanović, uhapšeni su još i Hadžibajrićev sin Seid, Elmedin Karišik, te Mehmed Dedić i Emina Rogo, koji su zatim predati Tužilaštvu BiH, na čiji prijedlog im je također Sud BiH odredio pritvor.

Svi su, osim medicinske sestre Rogo, u pritvoru. Ona se brani sa slobode.

Tužilaštvo ih tereti za krivična djela organizirani kriminal, zloupotrebu položaja ili ovlaštenja, pranje novca te primanje i davanje dara.

Hadžibajrić je osumnjičen i za nezakonito dodjeljivanje nekretnine jednoj osobi s područja Starog Grada, od koje je primio, kako tvrdi Tužilaštvo KS, mito u iznosu od 150.000 KM, prenosi avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.