13.8.2023. 11:00
2
Dodik najavljuje: Izvršit ću maksimalnu homogenizaciju srpskog naroda i RS
FOTO: AFP
Predsjednik RS Milorad Dodik poručio je da nakon optužnice Tužilaštva BiH "planira da obavijesti srpski narod šta mu se sprema i da će izvršiti maksimalnu homogenizaciju srpskog naroda i Republike Srpske".

- Nakon sramne optužnice Tužilaštva BiH planiram da obavijestim srpski narod šta mu se sprema i izvršit ću maksimalnu homogenizaciju srpskog naroda i Republike Srpske, prenosi Avaz.

"Pozivam sve ljude da se okupe oko institucija RS"
Pozivam sve ljude da se okupe oko institucija Republike Srpske - predsjednika, Narodne skupštine i Vlade, jer se u njima brane RS, njena prava i imovina.

Svi pritisci imaju za cilj da se oslabi povjerenje srpskog naroda u institucije.

Drago mi je da je u donošenju Zakona o neobjavljivanju odluka visokog predstavnika bio i SDS, a potpisivanjem ukaza o stupanju tog zakona branio sam i njihov politički stav. 

"BiH primjer za antisuverenitet"
To je i stav dominantne većine političkog tijela srpskog naroda. U budućnosti ćemo nastaviti donositi zakone u interesu Republike Srpske u okvirima Ustava i Dejtonskog sporazuma.

Tokom prošle sedmice u intervjuu RTRS naglasio sam da je BiH primjer za antisuverenitet i da je ona zemlja pod protektoratom stranaca - naveo je Dodik na Twitteru.

(Elmedina H.)



2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.