14.8.2023. 12:47
0
Zbog tragičnih događaja odgođen planirani kulturno-zabavni program na 50. Sajmu šljive u Gradačcu
FOTO: Dževad Ćesko
Organizacioni odbor je donio odluku kojom se planirani kulturno-zabavni program u potpunosti odgađa u dane jubilarnog 50. međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije - Sajma šljive u Gradačcu.

Odluka je donesena povodom tragičnog događaja koji se desio u Gradačcu 11. augusta kada su tri osobe ubijene, a tri ranjene.

- Imajući u vidu situaciju koja nas sve zadesila i zavila u tugu naš grad i cijelu Bosnu i Hercegovinu, Organizacioni odbor je donio Odluku da kulturno-zabavni program odgodimo u cjelosti i budemo uz porodice žrtava. Mišljenja smo da će nas sve ovo duže vrijeme držati u boli i preostaje nam samo da svi zajedno damo maksimum da nam se ovakvo zlo nikada ne ponovi. Ostale sajamske aktivnosti ćemo realizovati u planiranim rokovima. O novim terminima realizacije planiranih kulturnih i muzičkih sadržaja ćemo vas blagovremeno obavijestiti - rekao je Ensar Mešanović, voditelj turističkog ureda Turističke zajednice Gradačac, koja je organizator ove sajamske manifestacije, prenosi Avaz.

Jubilarni 50. međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije - Sajam šljive u Gradačcu bit će održan od 23. do 26. avgusta.

Na sajmu će biti održano niz stručnih predavanja, kolektivnih izložbi, prezentacija proizvoda iz područja poljoprivrede i prehrambene industrije, male privrede i kućne radinosti, saopćeno je iz Službe za informiranje "Sajma šljive". 

(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.