17.8.2023. 13:28
0
Ponovo se oglasila policija o sutkinjama: Prihvatili 16 zaštitnih mjera prema devet osoba, odbili samo zaštititi Nizamu!
Uprava policije MUP-a TK oglasila se danas o dešavanjima u Gradačcu, prije svega o navodima Općinskog suda u tom gradu zbog čega nisu svirepo ubijenoj Nizami Hećimović određene mjere zaštite od nasilnika Nermina Sulejmanovića.

Kada se saopćenje bolje pogleda i iščita, dođe se do frapantnog podatka, a to je da je Općinski sud u Gradačcu prihvatio sve ranije zaštitne mjere, samo je odbio onu koju je tražila policija za teško pretučenu Nizamu, koju je nedugo zatim likvidirao nevjenčani suprug.

 - Da je neosnovana ovako donesena odluka suda, ukazuje i činjenica da je PU Gradačac u periodu od 01.01.2023. do 31.07.2023.godine, postupajući po zaprimljenim prijavama nasilja u porodici, Općinskom sudu u Gradačcu podnijela ukupno pet zahtjeva za izricanje 16 zaštitnih mjera prema devet lica, koji su od Suda prihvaćeni i sve predložene zaštitne mjere su izrečene - naveli su iz Uprave policije MUP-a TK.

Također, kako se navodi, analizom navedenih zahtjeva utvrđeno je da su sve zaštitne mjere do sada izrečene na osnovu istog obima dokaza.

- Što znači da su Sudu uz zahjteve kao dokaz za postojanje osnova sumnje da je učinjena radnja nasilja u porodici ili prijetnja tim radnjama dostavljene službene zabilješke policijskih službenika i izjave žrtava nasilja, bez medicinske dokumentacije, izvoda iz kaznenih evidencija, svjedoka ili drugih dokaza - naveli su iz Uprave policije MUP-a TK, prenosi avaz.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.