22.8.2023. 18:27
0
Predstavnički dom izglasao: Srđan Amidžić (SNSD) je novi ministar finansija BiH
FOTO: N1
Predstavnički dom Parlamenta Bosne i Hercegovine potvrdio je danas Srđana Amidžića (SNSD) za novog ministra finansija Bosne i Hercegovine sa 23 glasa ZA i 18 protiv.

Podsjetimo, Komisija za imenovanje Vijeća ministara Bosne i Hercegovine je ranije danas, sa sedam glasova za, dala preporuku za potvrđivanje Srđana Amidžića na ministarsku poziciju, prenosi N1.

Istovremeno, data je podrška imenovanju Staše Košarca za zamjenika predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Podsjećamo, mjesto ministra finansija Bosne i Hercegovine, kao i mjesto dopredsjedavajućeg u Vijeću ministara BiH ostalo je upražnjeno nakon što je ove poziciju Zoran Tegeltija (SNSD) zamijenio pozicijom direktora uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine.

Uoči današnjeg glasanja, javljali su se opozicionari, pa je tako Šemsudin Mehmedović iz SDA upitao zbog čega se ministar imenuje na hitnoj sjednici, tvrdeći da je između koalicionih partnera danas u Istočnom Sarajevu došlo “do političkog sporazuma, zbog očiglednog nepovjerenja”. Njegov kolega Midhat Čaušević čestitao je Miloradu Dodiku “jer od Dejtona do danas se nije desilo da imamo direktora UIO i ministra finansija iz jedne stranke.”

Treba podsjetiti i da je isti dom danas podržao i tri zakona vezana za evropski put BiH, a što je Milorad Dodik u Istočnom Sarajevu i najavio, dodavši da će danas biti potvrđeno i imenovanje Amidžića.

(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.