15.4.2024. 14:16
0
VMBiH odobrilo ulaz u BiH učenicima sa Kosova bez važećih putnih isprava
Održana je 28. vanredna telefonska sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva sigurnosti, donijelo je Odluku o odobravanju ulaza i boravka u Bosnu i Hercegovinu pod posebnim uslovima.

Odukom su odobreni organizovani ulazak i boravak u Bosni i Hercegovini pod posebnim uslovima državljanima Republike Srbije, učenicima osnovnih škola s područja Republike Kosovo, bez važećih putnih isprava, radi studijskog putovanja – ekskurzije.

Ranije je Ministarstvu sigurnosti dostavljena molba Humanitarne udruge građana „Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji“ iz Banjaluke, radi pomoći u realizaciji dolaska 586 učenika koji će biti smješteni u lokalne zajednice u entitetu RS.

Djeca će boraviti u Bosanskoj Gradišci, Trebinju, Bijeljini, Vlasenici, Bosanskom Šamcu, Bosanskom Brodu, Zvorniku, Prijedoru, Bratuncu, Istočnom Novom Sarajevu, Prnjavoru, Čelincu, Tesliću, Banjaluci i Istočnoj Ilidži.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.