24.8.2023. 11:20
0
Komšić govorio u Kijevu povodom Dana nezavisnosti Ukrajine
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić bio je jedan od četiri govornika na velikoj proslavi Dana nezavisnosti Ukrajine u Kijevu.

Nakon što ga je predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski pozvao da se obrati okupljenima, Komšić je poručio:

“Slobodni narod Bosne i Hercegovine je uz Ukrajinu.

Predobro poznajemo strahote rata, agresije, razaranja i ratnih zločina.

Svjedočenje borbi Ukrajine podsjeća nas na našu nedavnu oružanu borbu, ali i na današnje izazove protiv pokušaja uništenja naše zemlje, njezinih institucija i njezinog jedinstvenog identiteta”, rekao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić, govoreći na obilježavanju Dana nezavisnosti Ukrajine u Kijevu, prenio je portal Istraga.ba sa lica mjesta. 

“Svjedočenje borbi Ukrajine podsjeća nas na našu nedavnu oružanu borbu, ali i na današnje izazove protiv pokušaja uništenja naše zemlje, njezinih institucija i njezinog jedinstvenog identiteta.

Dok se borite za svoju zemlju i njenu budućnost, čuvajte se kompromisa koji u miru mogu ugroziti ono što ste tako hrabro branili u ratu! Pobrinite se da mir bude pod vašim uvjetima jer budućnost vaše zemlje ovisi o tome”, kazao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić govoreći na ceremoniji koju je povodom Dana nezavisnosti Ukrajine u Kijevu organizirao predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski.

Osim Komšića, Dan nezavisnosti Ukrajincima čestitali su i predsjednici, premijeri i ministri velikog broja država svijeta, prenosi Politicki.ba. 

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.