24.8.2023. 14:45
0
Delegat SBiH Smajić: Helez nije kompetentan, Predsjedništvo je komadant Oružanih snaga BiH
Pitanje izvlačenja oružja iz kasarne “Adil Bešić” u Bihaću prevazilazi nivo ministra odbrane koji očigledno ne razumije poentu i kritike koje su mu upućene.

Ovo je pitanje za vrhovnu komandu Oružanih snaga BiH tj. Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, a prije svega za članove Predsjedništva Željku Komšića i Denisa Bećirovića, naveo je u reakciji delegat (SBiH) u Domu naroda Parlamenta BiH Džemal Smajić.

“ Javnost, a posebno ona u krajini, mora znati tačno o čemu se radi, jer odgovori koje je poslao ministar odbrane Helez su nesuvisli, a njegova obrazloženja vrlo naivna. Bosna i Hercegovina se mora naoružati po NATO standardima, ali do tog momenta ne smije biti bez svog raspoloživog oružja. Agresija na BiH nas je naučila da oružje ne može biti zastarjelo i da može igrati ključnu ulogu u odbrani Bosne i Hercegovine”, istakao je Smajić.

Konstatovao je kako je mnistar Helez u svojoj izjavi već podjelio Oružane snage na Hrvate, Srbe i Bošnjake što, kako ističe, dovoljno govori koliko je kompetentan i koliko uopšte razmišlja prije nego nešto pusti u eter.

“Takvom čovjeku se ne može vjerovati i zato očekujem od članova Predsjedništva BiH da nam objasne o čemu se radi i šta se krije iza ove operacije razoružavanja Bosne i Hercegovine, dok prije toga nije nabavljeno moderno NATO oružje” stava je Smajić, prenosi Vijesti.ba

(Mubina I.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.