28.8.2023. 10:56
0
Jezivi detalji Nerminovog krvavog pira - "Upucao je Denisa u glavu, a onda nas je hladnokrvno pozdravio"
FOTO: Oslobođenje
"Kad je izašao iz auta čuo sam prvi pucanj. Kada je bio drugi, ja sam se okrenuo. Denisu je glava pala na volan, sirena je zasvirala", rekao je jedan od svjedoka

Gradačac i dalje oplakuje žrtve krvavog masakra koji se 11. avgusta odigrao u ovom gradu, kada je monstrum Nermin Sulejmanović ubio svoju nevjenčanu suprugu, a potom Denisa Ondera i njegovog oca Đengiza, dok je majku teško ranio.

Ubistva je počinio na različitim lokacijama. Nevjenčanu suprugu ubio je na jednoj vikendici u šumi u blizini Gradačca, dok je Denisa krvnički likvidirao u centru grada, ispred jednog kafića.

Više od dvije sedmice prošlo je od krvavog pira, ali građani i dalje pamte jezive scene, prenosi Oslobođenje. Ekipa Telegraf.rs razgovarala je anonimno sa mještanima Gradačca, koji su svjedočili Denisovom ubistvu.

- Bio sam prisutan u trenutku pucnjave. Denis je došao da jede, a kada je sjeo u automobil, Sulejmanović je naišao svojim vozilom. Izašao je iz auta, došetao do Denisovog automobila i pucao mu u glavu. Nakon toga je nonšalantno odšetao do svog auta i odvezao se, priča svjedok brutalnog ubistva, piše Telegraf.rs.

Dodaje da je video snimak Nizaminog ubistva, koji ga je jako potresao, ali i da ga je dodatno potreslo to što se Sulejmanović nakon ubistva hladnokrvno ponovo uključio uživo i pričao kao da se prije toga ništa strašno nije dogodilo.

Mještani koji su u kritičnom trenutku sjedili u kafiću u blizini kažu da je nakon pucnja policija tražila da se sklone unutra. Ističu da su u tom trenutku svi bili preplašeni i da dvije sedmice kasnije i dalje ne mogu da dođu sebi.

- Kad je izašao iz auta čuo sam prvi pucanj. Kada je bio drugi, ja sam se okrenuo. Denisu je glava pala na volan, sirena je zasvirala. Nermin se okrenuo i rekao nam „ćao momci“, hladan, kao da se ništa nije dogodilo. Svi smo zanijemili, kaže mještanin koji je sjedio u obližnjem kafiću.

Sulejmanovića, kaže, zna od ranije, ali nikada nije čuo da je pravio probleme, prenosi Oslobođenje.

(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.