30.8.2023. 10:35
0
Iz Tužilaštva SBK o samoubistvima maloljetnika u selu Jardol: Formirani su predmeti, poduzete su mjere i radnje
FOTO: Facebook
U selu Jardol kod Viteza u posljednje dvije godine četiri tinejdžera počinila su samoubistvo.

Kako navode iz Tužilaštva SBK za portal "Avaza", formirani su predmeti, te su poduzete mjere radnje.

- Vezano za Vaš upit, obavještavamo Vas da Kantonalno tužilaštvo Srednjobosanskog kantona kao organ otkrivanja i gonjenja počinilaca krivičnih djela, kroz izvršene provjere informacija –saslušanjem svjedoka te poduzimanjem drugih zakonom predviđenih mjera i radnji u svakom konkretnom slučaju utvrđuje i procjenjuje da li se radi o krivičnom djelu, te zavisno o utvrđenom stanju poduzima dalje korake u predmetima. 

U konkretnim slučajevima, dežurni tužioci su obavješteni o nemilim događajima, formirani su predmeti u Tužilaštvu, te je Tužilaštvo poduzimalo mjere i radnje u cilju provjeravanja okolnosti pod kojima su nastupile smrti malodobnih lica.

Obzirom da se radi o malodobnim licima, Tužilaštvo u skladu sa Smjernicama za objavljivanje tužilačkih i sudskih odluka na web stranici koje je donijelo Visoko sudsko i Tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine lične podatke ne objavljuje i isti moraju biti zaštićeni tokom cijelog postupka bez obzira na status te osobe u konkretnom postupku, zbog čega nismo u mogućnosti dostaviti više informacija - navodi se u odgovoru, prenosi Avaz.

(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.