29.8.2023. 10:10
0
Osnovna škola u Vitezu zabranila djeci unošenje mobitela
FOTO: OŠ BILA
Osnovna škola “Bila” iz Viteza objavila je informaciju kojom obavještava roditelje da je od nadolazeće školske godine u školu zabranjeno unošenje mobitela, bilo kakvih računala, MP3 playera i drugih sličnih uređaja.

Kako navode u saopštenju, na prijedlog Vijeća učenika, Vijeća roditelja, Učiteljskog vijeća, školski odbor  OŠ Bila je donio ovu odluku kojom se zabranjuje donošenje uređaja u školu.

U aprilu 2019. godine, na poticaj učenika škole i uz podršku roditelja, uspostavljena je zabrana korištenja mobilnih telefona u istoj školi. Ova inicijativa, koja je prošla kroz sveobuhvatnu podršku, donijela je pozitivne rezultate.

Međutim, tokom protekle školske godine 2022./2023., primjećeno je narušavanje ove zabrane od strane mnogih učenika, što je rezultiralo primjenom odgojno-disciplinskih mjera, uključujući i privremeno oduzimanje mobilnih uređaja.

“Kako bismo svi zajedno doprinijeli da se ovakve situacije izbjegnu, POZIVAMO VAS I MOLIMO da ovaj projekt ponovo zaživi u pravom smislu riječi. Sukladno tome, obavještavamo vas da će vama i svim učenicima uvijek biti dostupni telefoni škole za sve informacije, cijelog radnog vremena škole, to jest od 7.30 do 19.00 (ured tajnika škole, pedagoga i psihologa – 030/716-243). Važno je napomenuti da svi nastavnici i učitelji, tijekom nastave neće biti dostupni na svojim mobitelima, kao primjer svim učenicima”, navodi se u saopštenju, prenosi N1.

(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.