5.9.2023. 12:24
0
Akcija "Red Bull" u Sarajevu: Oduzeto pet stabljika i 150 sjemenki kanabisa
FOTO: Avaz
Provodeći akciju kodnog naziva „Red Bull“, na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, jučer u 16:30 sati, policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga izvršili su pretres stana i podrumskih prostorija na području općine Centar Sarajevo koje koristi 28-godišnji E.A. iz Sarajeva.

Nađena i tableta ekstazija
Tom prilikom je pronađeno i od njega oduzeto pet stabljika koje asociraju na biljnu vrstu kanabis, kao i 150 sjemenki koje pripadaju istoj vrsti, određena količina suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, tableta koja asocira na opojnu drogu ekstazi, kao i druge predmete od interesa. 

Bit će predat Tužilaštvu KS
- Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga /član 238. stav 1. KZ FBiH/, 28-godišnjak je lišen slobode i predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Nakon završene kriminalističke obrade, osumnjičeni će uz službeni izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat u daljnju naležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo- saopćeno je iz MUP-a KS, prenosi N1.

(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.