15.9.2023. 12:49
0
Optuženi poznati sarajevski dileri: Preprodavali kokain, heroin, spid i marihuanu
Uhapšeni u akciji FUP-a kodnog naziva “Lim 2”

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Mirze Baličevca, Elmira Rožajca, Mirnesa Bublina, Semira Humića, Edina Vrtića, Admira Vrtića, Asima Avdića, Envera Musića, Harisa Musića, Dževada Hubijara, Sanele Musića i Harisa Srne zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga dok je Enver Musić optužen i za krivično djelo nedopušteno držanje oružja,municije ili eksplozivnih tvari- saopćeno je iz Tužilaštva KS.

Prodaju dogovarali preko telefona

- Terete se da su od 2019. do 2020. djelujući kao organizirana grupa nabavljali veću količinu opojne droge kokain, amfetamin, marihuanu i heroin koju su pakirali u paketiće od najlonske folije, potom skrivali, između ostalog pod zemlju i u konačnici prodavali konzumentima na području Kantona Sarajevo i Hercegovačko-neretvanskog kantona. Prodaju droge dogovarali su preko telefona i to u šifriranim porukama a svi optuženi, odnosno članovi grupe su imali jasan zadatak – od toga, ko se kontaktira, ko naređuje, ko prevozi drogu, kome se prodaje i ko uzima novac.

Predloženo 127 svjedoka

Sudu je predloženo trajno oduzimanje tri automobila i novac koji je pribavljen izvršenjem krivičnih djela.

Za glavni pretres predloženo je saslušanje 127 svjedoka, 10 vještaka i izvođenje oko 500 materijalnih dokaza.

Optuženi su uhapšeni u akciji FUP-a kodnog naziva “Lim 2”, navodi Avaz.ba.

(Mubina Lj.I.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.