17.9.2023. 21:31
0
Zlatan Begić skrenuo pažnju na saopćenje OHR-a: "Ovo nije lapsus, ovo je projekat. Je li svanulo?"
Zlatan Begić, zastupnik DF u Predstavničkom domu državnog parlamenta skrenuo je pažnju na saopćenje OHR-a.

Naime, vijest da se visoki predstavnik Christian Schmidt odlučio posjetiti Banja Luku odjeknula je u svim medijima, ali je mnogima promaklo kako je tu vijest zapravo OHR saopćio.

“Visoki predstavnik Schmit se danas u Banjoj Luci sastao sa biskupom Komaricom, te su razgovarali o pravnim i političkim pitanjima u vezi sa projektom širenja kapaciteta Kuće susreta i Evropskog centra za mir i saradnju “Marija Zvijezda” koji uskoro slavi treću godišnjicu.

Složili su se oko hitne potrebe za brigom o mlađoj generaciji u BiH. To su Evropljani u Evropi, posvećeni zajedničkim evropskim vrijednostima tolerancije, poštovanja i iskrene suradnje, ne jednoumlju – rekao je Schmidt te naglasio da on podjednako radi za sve građane RS i BiH”, navodi se u saopćenju OHR-a.

Upravo ovo razdvajanje “za sve građane RS i BiH” direktna je poruka šta OHR i visoki predstavnik misle o državi BiH i građanima, kad radi podjelu.

“Njegova agenda nije tajna, samo je pitanje ko na to pristaje, a ko sa gnušanjem odbija. Ovo nije lapsus, ovo je projekat. Je li svanulo?”, napisao je Begić.



(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.