20.9.2023. 14:21
0
Određen jednomjesečni pritvor plaćenim ubicama iz Srbije koji su uhapšeni u Sarajevu
Na prijedlog Tužilaštva KS, Općinski sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor državljanima Srbije Dušanu Jovanoviću i Darku Duloviću.

Pritvor im je odredjen zbog opasnosti od bjekstva, opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, saopćeno je iz Tužilaštva KS.

Podsjetimo, njih je MUP KS u saradnji sa OSA-om uhapsio u Sarajevo Toweru prije tri dana. Navodno su obojica pripadnici Kavačkog klana i plaćene su ubice.

Za sada nema zvaničnih informcija o tome da li su u Sarajevo došli 'poslom' ili nekim drugim povodom, a zna se da su iznajmili nekoliko stanova u Sarajevo Toweru smješteno u naselju Pofalići.

Dulović je ranije sumnjičen za ubistvo Siniše Milića Bosketa, bivšeg pripadnia srbijanskog SAJ-a koji se kasnije bavio čuvanjem raznih likova, navodno uglavnom mafijaša.

No, Dulović je za taj slučaj oslobođen.

Dulović je prethodno osuđen na dvije i po godine zatvora, a 21. juna 2016. godine uhapsila ga je crnogorska granična policija, nakon što su on, njegov rođak Aleksandar Dulović iz Bijelog Polja i Dragana Tarić iz Berana odbacili 287,5 grama heroina i pištolj u kome je bilo šest metaka. Darko je tada uhapšen, dok je njegov rođak pobjegao.

Policija je istraživala i da li je Dulović učestvovao u još nekim likvidacijama u Srbiji, ali i u regionu, posebno onima u kojima su žrtve likvidirane aktiviranjem eksplozivnih naprava.

Dulović se još kao maloljetnik, u oktobru 2007. godine, našao na stranicama "crne hronike" nakon što je na ranjen na splavu. Naime, Dulović i njegov drug Bojan M, koji je također bio maloljetan, pokušali su da uđu na splav, ali im obezbjeđenje nije dozvolilo. Otišli su, ali su ubrzo vratili sa drugovima i naoružani šipkama i kamenjem.

U tom sukobu, Veljko Belivuk, koji je radio u obezbjeđenju splava navodno je pištoljem udario po glavi Bojana M. a zatim i metalnom barskom stolicom, dok je Dulovića ranio u nogu.

Tužilaštvo je prvobitno Velju Nevolju teretilo za pokušaj ubistva dvojice maloljetnika, ali je zanimljivo da su Dulović i drug kasnije promijenili iskaze, pa je Belivuk optužen samo za nanošenje teških povreda i osuđen na pet i po mjeseci zatvora, a tu kaznu mu je Apelacioni sud potvrdio u martu 2016. godine.

Jovanović zvani Giba također je 'poznati' hitmen Kavačkog klana. On se sumnjičio da je jedan od ubica Alana Kožara na Krfu.

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.