21.9.2023. 22:22
4
Escobar komentarisao Komšićev govor: "Mislim da su za ono što se događa u BiH prije svega odgovorne mjesne vođe"
FOTO: N1
Željko Komšić je u svom jučerašnjem govoru na sjednici Generalne skupštine Ujedinjenih naroda optužio susjedne zemlje i dalje vrše udar na suverenitet Bosne i Hercegovine.

"Naša dva susjeda, kroz etničke zajednice u Bosni i Hercegovini, na koje nastoje polagati svako pravo, i dvadeset sedam godina nakon agresije koju su nad Bosnom i Hercegovinom izvršili, na taj način vrše udar na suverenitet naše zemlje, čime se skoro u cijelosti onemogućava bilo kakav demokratski razvoj Bosne i Hercegovine", poručio je, između ostalog, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine u New Yorku.

Naišlo je to na burne reakcije iz Srbije i Hrvatske.

Tako je HRT zatražio i komentar specijalnog predstavnika Sjedinjenih Američkih Država za Zapadni Balkan Gabriela Escobara.

"U svom je govoru optužio susjedne zemlje za sve probleme s kojima se Bosna i Hercegovina bori. Nije spomenuo svoju odgovornos kada je riječ o situaciji o BiH. Što vi mislite o tome", glasilo je pitanje Escobaru.

"Mislim da su za ono što se događa u BiH prije svega odgovorne mjesne vođe. Stalno pozivamo sve vođe Bosne i Hercegovine da poštuju Daytonski mirovni sporazum, da poštuju njegove strukture, uključujući i visokoga predstavnika, i da zajednički rade kako bi BiH krenuo prema Evropskoj uniji", odgovorio je Escobar.

(Erna H.) 

4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.