26.9.2023. 11:07
0
Akcije “Alterego I i II”: SIPA vrši pretrese na 15 lokacija u nekoliko gradova
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu su danas, u sklopu operativnih akcija „Alterego I i II“, na području Tuzle, Kalesije, Bijeljine, Zvornika, Srebrenice i Bratunca započeli pretrese stambenih objekata i pokretnih stvari na više lokacija.

Navedene aktivnosti provode se zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela „Organizovani kriminal“, „Krivotvorenje isprava“, „Ovjeravanje neistinitog sadržaja“, „Nedopušteno skladištenje robe“ i „Krijumčarenje“ propisana Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine kao i krivična djela „Udruživanje radi vršenja krivičnog djela“, „Falsifikovanje isprave“, „Izdavanje i upotreba neistinitog ljekarskog ili veterinarskog uvjerenja“, „Davanje mita“, „Primanje mita“, „Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“ i „Trgovina uticajem“ propisana Krivičnim zakonikom Republike Srpske.

Pretresi se vrši po nalozima Kantonalnog suda u Tuzli i Okružnog suda u Banja Luci a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske i u saradnji sa Ministarstvima unutrašnjih poslova Republike Srpske i Tuzlanskog kantona.

Uzimajući u obzir da su operativne akcije „Alterego I i II“ u toku, o konačnom ishodu javnost će biti informisana naknadno.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.