29.9.2023. 16:59
0
Nešić obišao spomenik na Kazanima: Počinioci skrnavljenja ne smiju proći nekažnjeno
FOTO: Ministarstvo sigurnosti BiH
Ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić obišao je Kazane, nakon sinoćnjeg incidenta i zatražio od federalne policije i tužilaštva da hitno otkriju i procesuiraju počinioce.

- Sramotni, prijeteći grafit, zlodjelo je nad nevinim dušama, ali i stravična prijetnja. Ovakvo zlodjela ne smije proći bez najoštrije kazne. Mrtvi moraju imati smiraj, a živi biti bezbjedni - kazao je Nešić.

On navodi da je neviđena "sramota i podvala da na spomeniku stradalnicima ne piše da su Srbi, te i da Grad Sarajevo danas saopštava da je oskrnavljen spomenik stradalim građanima".

- Zvjerski su ubijeni samo zato što su Srbi. Spomenik je noćas oskrnavljen jer su žrtve Srbi. I to je uradio neko u kome živi zločinac Caco, koji je sahranjen kao heroj. Noćas je upućena poruka da postoje ljudi koji su spremni ubijati civile samo zato što su Srbi. Sijanje straha i mržnje, ne smije proći nekažnjeno. Vrijeme je da postanemo normalno društvo koje će se prema svim žrtvama odnositi sa istim pijetetom. Neka je vječni smiraj svim mučenicima - poručio je Nešić, prenosi Avaz.

(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.