1.10.2023. 14:13
0
NiP Centar: Mandiću su problemi građana nevažni
Općinska organizacija NiP Centar uputila je demanti na, kako navode, neistinite navode načelnika u opozivu Srđana Mandića, iznesene na jučerašnjoj press konferenciji.

Reakciju prenosimo u nastavku:

- Povodom čitavog niza iznesenih neistinitih i tendecioznih navoda, koje je načelnik Općine Centar u opozivu iznio jučer na press konferenciji, Klub Naroda i pravde u Općinskom vijeću Centar sve njih odlučno demantuje, te u cilju istinitog i potpunog informisanja javnosti iznosi riječima i video zapisima činjenice koje pokazuju svu neodgovornost, neprofesionalnost i bahatost Srđana Mandića, prenose Vijesti.

Potvrda ovakvog osiljenog nastupa i neprimjerenog ponašanja pokazala se već u okviru Vijećničkog sata, prve tačke dnevnog reda na sjednici Općinskog vijeća Centar održanoj u četvrtak, 28. septembra 2023. godine, kada je na zaprepaštenje svih prisutnih vijećnika kazao da neće odgovoriti ni na jedno njihovo pitanje, a bilo ih je preko 50 i skoro sva su se ticala problema građana i unapređenja uvjeta njihovog svakodnevnog života. Umjesto konkretnih odgovora, načelnik kojem je izglasano nepovjerenje većine predstavnika naroda u skladu sa Zakonom o izboru, prestanku mandata, opozivu i zamjeni načelnika općina u Federaciji Bosne i Hercegovine, pokušao je kršeći Poslovnik OV Centar i ne držeći se tačke dnevnog reda zloupotrijebiti govornicu u političke svrhe, govoreći o referendumu, a time i o svom ličnom statusu.

Ovim je po ko zna koji put pokazao da ga ne zanimaju pitanja predstavnika naroda - vijećnika, te svojim bahatim odgovorom na najdirektniji način iskazao da su mu problemi s kojima se svakodnevno susreću građani nevažni. Iako nema podršku većine vijećnika, dužan je sve dok formalno obavlja funkciju načelnika po Statutu Općine Centar, ali i po Poslovniku Vijeća izvještavati o tačkama dnevnog reda, te odgovarati na pitanja predstavnika naroda, posebno zbog činjenice jer se ona uglavnom tiču životnih problema stanovnika naše lokalne zajednice.

Ovom prilikom, javnost podsjećamo i da je na posljednjih nekoliko sjednica načelnik intenzivirao iskorištavanje govornice Vijeća u političke svrhe, ali i za lično vrijeđanje i ponižavanje predstavnika naroda - vijećnika u Općinskom vijeću Centar, te nakon toga bahato i osiljeno napuštao sjednice, pokazujući i tako elementarnu nebrigu i nepoštovanje prema građanima, njihovim problemima, ali i njihovim izabranim predstavnicima. Važno je istaći i da načelnik u opozivu inače neprisustvuje na 90% sjednica Vijeća, pa se postavlja pitanje kako mu se oduzima pravo obraćanja kada uglavnom i nije uopće na sjednicama. Moramo ponovo potcrtati kako trenutke svog skromnog prisustva sjednicama uglavnom pokušava iskoristi za ličnu političku promociju i populizam, a što je pokušao uraditi i na posljednjoj sjednici, i za govornicom pričati o nečemu što nije bila tema spomenute sjednice.

Napominjemo i to da se prvi put u historiji Općine Centar desilo da na 32. redovnoj sjednici nije bilo niti jedne tačke dnevnog reda čiji predlagač je načelnik, što zorno pokazuje i odslikava sav njegov nerad i javašluk u vođenju Općine Centar

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.