19.12.2023. 14:07
5
SDA Centar: Mandić jučerašnjim izvještajem potvrđen kao najlošiji načelnik Centra ikad
Jučerašnji izvještaji relevantnih platformi za praćenje predizbornih obećanja potvrdili su da je Srđan Mandić, sa svojim koalicionim partnerima koji su ga doveli na vlast a koje predvodi NiP, najlošiji načelnik u historiji Općine Centar Sarajevo, saopćeno je iz Općinskog odbora SDA Centar.

Ističu da je od 28 predizbornih obećanja "Trojke" i Srđana Mandića aktuelni načelnik za tri godine mandata ispunio samo jedno. Kako naglašavaju, ovaj katastrofalni rezultat u Centru čini Mandića i NiP jednom od najgorih vlasti u cijeloj Bosni i Hercegovini.

- Tragikomično je da jedino ispunjeno obećanje, ono iz prve godine mandata o prijenosu sjednica općinskog vijeća uživo, nema nikakav efekat po život građana. Time rezultat Mandića i "Trojke" u ovom mandatu možemo svesti na čistu nulu. Ironija je da to jedino ispunjeno obećanje daje priliku građanima i javnosti da vide, i uživo gledaju, sav nerad i nered "Trojke" u Centru, kao i njihovu prljavu borbu za kontrolu budžeta i resursa koji pripadaju svim građanima naše općine - naveli su iz SDA Centar i dodali:

- Pozivamo građane Centra, ali i medije, da s pažnjom prate nerad Mandića i "Trojke" - što i nije teško, ali i njihove teške međusobne optužbe za korupciju. Pozivamo relevantne institucije i tužilaštvo da istraže ove navode i procesuiraju sve koji su zloupotrijebili svoj položaj za lične koristi i benefite. SDA Centar će se, kao jedina opoziciona stranka u Općinskom vijeću Centar, do izbora naredne godine nastaviti ponašati principijelno i ukazivati na sve ono što "Trojka" i Mandić ne rade. Istovremeno ćemo ukazivati na ono što rade mimo zakona, procedura i propisa, a na izborima ćemo građane osloboditi i službeno najgore vlasti i načelnika u historiji Općine Centar.



(Ajdin B.)

5
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.