4.10.2023. 11:09
0
Svjetski Bošnjački Kongres poziva na poduzimanje mjera u cilju zaštite ustavnog poretka države
FOTO: SBK
Svjetski Bošnjački Kongres (SBK) upućuje zahtjev svim nadležnim institucijama Bosne i Hercegovine da hitno i bez odlaganja poduzmu sve potrebne mjere i radnje na zaštiti Ustava BiH, odnosno pravnog poretka države.

Svjetski Bošnjački Kongres se stavlja u punom kapacitetu na raspolaganje svim organima vlasti i pruža punu podršku odbrani od grubog rušenja ustavnog poretka Bosni i Hercegovine.

Milorad Dodik, krijući se iza skupštine RS-a, finansijske probleme po ko zna koji put stavlja u drugi plan vještom manipulativnom velikosrpskom retorikom npr: „RS nikada neće dati državnu imovinu“ i uvredama npr: „Schmidtu ću pokazati srednji prst.“

Zapravo Milorad dobro zna:

• Bosna i Hercegovina je država,
• RS je entitet,
• Bosna i Hercegovina je titular državne imovine,
• RS nije titular državne imovine (Milorad pokušava da nešto “ulovi u mutnom” i uđe u novo štampanje obveznica RS-a),
• Gospodin Schmidt je visoki predstavnik međunarodne zajednice,
• Da zastrašivanjem NATO-a Rusofobijom može postići svoje ciljeve, koristeći Karadžićev model zastrašivanja Islamofobijom iz 90-tih,
• Da slijedi tužba “reperkusije Haških sudskih presuda na postojanje RS-a,”
• Bosna i Hercegovina ima snagu, ima mehanizme, ima pravo i obavezu da zaštiti ustavni poredak, piše Svjetski Bošnjački Kongres.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.