30.4.2024. 13:46
2
Košarac kritikovao majke Srebrenice: "To je političko udruženje, jesu li suze srpskih majki manje vrijedne?"
FOTO: n1
Kao čovjek i političar saosjećam sa bolom svih žrtava rata, uključujući i majke Srebrenice, no, žalosna je praksa da se udruženja žrtava politizuju i upliću u politiku, zloupotrebljavajući svoju bol, rekao je zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara BiH Staša Košarac.

- Majke Srebrenice postale su političko udruženje, koje je mobilizovano s jednim ciljem - što više ocrniti i satanizovati srpski narod. To je nedopustivo. Apsolutno je neprihvatljiv jednostran pristup i iznošenje neistina sa namjerom da se srpski narod etiketira kao genocidan - navodi Košarac.

- Јesu li suze srpskih majki manje vrijedne? Da li su svjetskim moćnicima i UN-u crne marame srpskih majki manje vrijedne pažnje i izvinjenja od bijelih marama majki Srebrenice? Ko je ubijao Srbe u Sarajevu, Podrinju, Јošanici...? Zašto Suljagić, Subašićeva, Konaković i drugi bošnjački zvaničnici ne pričaju o tome? Šta je sa logorima za Srbe? O tome se ćuti - napisao je Košarac na Instagramu.

On je dodao da "na dnevnoj osnovi napadaju predsjednike Dodika i Vučića, prizivajući međunarodni intervencionizam u konstantnoj težnji za ukidanjem RS".

- Nikome to ništa dobro neće donijeti. Republika Srpska je realnost. Poruka RS je mir, saradnja i međusobno uvažavanje. Ako to ne žele, mirno razdruživanje je jedina opcija -zaključio je.

 

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.