4.10.2023. 18:01
2
Kemal Dizdarević o smjeni Upravnog odbora KCUS-a: Nakon sistematskog pokušaja da naprave isključivo sebi i svojim poltronima prostor za sopstvenu samoživost, evo dobiše napokon neki odgovor
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici smijenila je i imenovala novi Upravni odbor Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS). Nakon ovog koraka Vlade FBiH, očekuje se ubrzo i smjena trenutne direktorice KCUS-a, Sebije Izetbegović.

Jedan od najpoznatijih bosanskohercegovačkih neurohirurga, Kemal Dizdarević je prokomentirao smjenu Upravnog odbora KCUS-a, ali i smjenu direktorice Sebije Izetbegović sa ove pozicije.

- Vidim da je Vlada Federacije po ovom pitanju bila oprezna, ali djeluje kao da se temeljno pripremila. Kako ranije reče premijer Federacije, dovest ćemo ljude koji će provoditi politiku Vlade. Uskoro ćemo, i to već od prvih odluka novog Upravnog odbora, moći nazrijeti kakva je to politika Vlade u zdravstvu, a iz toga i kakvi će joj biti mogući rezultati.

Svi su bili koncentrirani na kontinuiranu cirkusnu predstavu direktorice KCUS, međutim poseban i ljigavo skriveni problem je predstavljao Jasmin Kapetanović, predsjednik UO. On snosi skoro pa istu odgovornost za ruiniranje KCUS. Tu je i "crna eminencija" Suljićka, te mnogobrojni vjerni izvršitelji, Alma Pehlić, Muvedeta, teta Kreho, Eminovićka, Ćatibušićka, Raho itd., zaboravio sam im imena, te svi ti njeni silni mladi direktori što ih je proizvela, a koji su se rado potpisivali na njene egzibicije i zloće.

Priznajem da je dobro biti u prilici iz daljine i sigurnosti gledati sva ta nova previranja. Nakon sistematskog pokušaja da naprave isključivo sebi i svojim poltronima prostor za sopstvenu samoživost, evo dobiše napokon neki odgovor. A kakav će stvarno biti taj odgovor, vidjet ćemo, kao što rekoh, već iz prvih odluka nove Uprave KCUS - rekao je dr. Dizdarević za portal "Avaza".

 
UOKCUS
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.