5.10.2023. 13:55
0
Banjalučani će na birališta uoči Nove godine: Sprema se opoziv Stanivukovića
FOTO: N1
SNSD sa koalicionim partnerima od sutra u podne pokreće peticiju za opoziv gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića. Predsjednik Gradskog odbora SNSD Vlado Đajić kaže da prati stav građana koji su "nezadovoljni radom gradonačelnika":

“Građani su razočarani činjenicom da imamo jednog neobrazovanog gradonačelnika, koji ne zna šta znači ustati ranije, učiti, položiti ispit. Ne mogu da prođem gradom da me ne pitaju kad će opoziv.”

Građani će peticiju moći početi potpisivati od sutra u podne.

Stanivukovića vladajući optužuju za zloupotrebu službenog položaja, selektivno povećanje plata i manjak transparentnosti. Predsjednik Skupštine Ljubo Ninković podnio je krivičnu prijavu u kojoj je naveo imena 16 saradnika bliskih Drašku Stanivukoviću, za koje je imao, kako kaže, opravdanu sumnju da su dobili neosnovano povećanje plata. Ističe da se radi o selektivnom izboru gradonačelnika. Radnicima Gradske uprave najavio je linearno povećanje plata.

Inače Vlado Đajić je sinoć u prostorijama stranke proslavio rođendan sa folk zvijezdama Radom Manojlović, Milicom Pavlović i Jovanom Perišićem.

Na pitanje novinara odakle novac za koncerte, te da li je , kako neki kažu Gradski odbor SNSD-a pretvorio u noćni klub, odgovara da su pitanja tendenciozna i maliciozna.

Tvrdi da je mnoge zadužio i da mu pjevaju gratis, besplatno, a da se sve finansira i od “brojnih donatora”.

“Je li zabranjeno da pjevam, trebam li da plačem? Napravili smo salu da se svi provedete, bolje nego da sam kupio jahtu. Ja imam mnogo prijatelja, doktora u Beogradu, tako da mogu da pomognem i drugima, koji su i pjevači”, kaže Đajić.

Potpredsjednik Skupštine Grada Banjaluka Saša Ćudić, odbornik Ujedinjene Srpske Neven Stanić,Socijalističke partije Nikola Vukčević, ali i Boran Bosančić iz Demosa kažu da su spremni da podrže ideju SNSD o opozivu Stanivukovića.

Sve bi se, prema najavama moglo dogoditi do kraja 2023. godine, prenosi N1.

(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.