6.10.2023. 13:17
1
Pilot objavio snimak slijetanja na sarajevski aerodrom: "Ovo je zaista izazovno..sve to s prilično kratkom pistom"
Pilot Sebastian (na Instagramu: @skywise747) objavio je interesantan snimak slijetanja na Međunarodni aerodrom Sarajevo.

Sarajevo je inače dosta teško slijetanje za pilote, što objašnjava i Sebastian u opisu svog videa. 

“Ovo je zaista izazovno i zahtijeva temeljnu pripremu i brifing. Planine okružuju aerodrom sa tri strane, česte oluje koje gotovo uvijek dolaze s vjetrom u repu tokom pristupa, sve to s prilično kratkom pistom. Morate znati gdje ići svakog trenutka pristupa, posebno u slučaju kvara motora”, napisao je Sebastian. 



Ovaj snimak izazvao je veliki broj reakcija, a neki od najzanimljivijih komentara su: “Ko nije slijetao u Sarajevu po kiši i vjetru ne zna šta je strah“, “Slijetala sam na ovaj aerodrom barem 100 puta i već me strah leta, ali saznati da je tako zahtjevno – sada me baš strah!”, “Uživaj u svom poslu i pazi se.” 

(Ajdin B.)
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.