2.4.2024. 10:05
0
Avion Ryanaira prvi put sletio u Sarajevo: Pogledajte prve fotografije
Najveća europska niskotarifna aviokompanija RyanAir konačno je pokrenula letove iz Sarajeva prema Milanu, Briselu, Geteborgu, Memmingenu i Londonu.

Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk je u novembru 2023. godine to najavio da će Ryanair od aprila 2024. uvesti pet direktnih aviolinija iz Sarajeva.

"Zadovoljstvo mi je da Ryanair dolazi u Sarajevo. Riječ je o drugoj svjetskoj kompaniji i prvoj evropskoj kompaniji po broju prevezenih putnika godišnje", rekao je premijer Nihad Uk.

Prema planu, obavljat će se preko 20 letova sedmično te se očekuje 200.000 putnika u prvih 12 mjeseci.

Jasmin Lokmić, uposlenik Agencije za pružanje usluga u vazdušnoj plovidbi, na svom Instagram nalogu objavio je prve fotografije.

Riječ je o letu iz Geteborga za Sarajevo.

Iz Međunarodne zračne luke Sarajevo ovog ljeta možete putovati na preko 30 destinacija u Europi i svijetu, redovnim i charter aviokompanijama.

U okviru ljetnog reda letenja novih je čak sedam destinacija, a to su Izmir, Milano, Bruxelles, Gothenburg, Atena, Memmingen i Thessaloniki.

Aviokompanija Scandinavian Airlines (SAS) od 3. juna, pokreće sezonsku liniju za Kopenhagen, dok Norwegian Air Sweden povezuje Sarajevo sa Stockholmom i Oslom.

Ove godine se ponovno uspostavljaju aviolinije za Abu Dhabi, Oslo, Varšavu, Dohu i Sharjah. Također, Sarajevo će biti povezano sa sezonskim destinacijama poput Bodruma, Antalye, Riyada, Monastira, Kuwaita i Hurghade.

Na prijedlog Federalnog ministarstva prometa i komunikacija sredinom marta Međunarodnoj zračnoj luci Sarajevo Vlada BiH je dodijelila 3.000.000 KM upravo za subvencioniranje postojećih i otvaranje novih aviolinija.


(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.