9.10.2023. 17:23
0
Ćazim Huskić novi predsjedavajući Skupštine ZDK
Ćazim Huskić iz SDA novi je predsjedavajući Skupštine Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), odlučeno je na današnjoj hitnoj sjednici ovog zakonodavnog tijela.

Potvrdio je to za Faktor predsjednik Kantonalnog odbora SDA ZDK Miralem Galijašević.

Također, izglasan je zaključak da u roku od 48 sati, dakle u srijedu, bude održana sjednica na kojoj će se glasati o (ne)povjerenju sadašnjoj Vladi.

Po svemu sudeći, smjena Vlade je izvjesna, budući da je i današnje glasanje pokazalo da je nova većina koju čine SDA, DF, NES, SBB i tri samostalna zastupnika stabilna.

Oni u Skupštini ZDK imaju 20 ruku, a sve današnje odluke donesene su sa 20 glasova "za".

Ime novog mandatara Vlade još nije poznato.

Nova većina formirana je nakon raspada stare i unutrašnjih previranja, najprije između SDP-a i Bh. inicijative - Kasumović Fuad, ali i unutarstranačkih trzavica.

Tu "raspadnutu" većinu činili su još DF i NES, koji su ušli i u novu, te HDZ, NiP i Naša stranka.

Predstavnici nove većine potpisali su dokument pod nazivom "Programski principi partnerskog djelovanja 2023-2026.".

(Ajdin B.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.