11.10.2023. 13:18
2
Slaven Raguž: "HVO se borio i protiv Hamasa i Hezbollaha. Drago mi je što je čaršija izašla iz ormara"
Nakon što je jučer Boris Havel, hrvatski politolog i profesor na državnom fakultetu političkih znanosti u Zagrebu napravio nove nesuvisle paralele između Bosne i Hercegovine i Palestine, danas mu se pridružio i federalni parlamentarac i lider HRS-a Slaven Raguž.

Podsjećamo, Havel je jučer u svojoj objavi na društvenoj mreži X (bivši Twitter) objavio snimak paljenja izralske kuće uz komentar kako "to Hrvatima iz BiH" nije nepoznat prizor. "Džihadistička zvijer ubila psa i spalila kuću, i tko zna što još. Hrvatima iz Bosne i Hercegovine (Grabovica, Uzdol, Vareš, Križančevo Selo, Buhine Kuće...) nije nepoznat prizor", pisalo je u objavi Havela koju je mreža X kasnije uklonila zbog uvredljivog sadržaja, prenosi SB.

Lider radikalne nacionalističke Hrvatske republikanske stranke Slaven Raguž očigledno nastoji iskoristiti ovaj momenat u svjetu kako bi promijenio narativ o ratu u Bosni i Hercegovini pa se poslužio istom nesuvislom paralelom koju koristi i Havel. 

"Nema opravdanja s kojim se mogu opravdati žrtve djece i civila. Ovdje se ne radi o tome tko je uz Izrael, a tko Palestinu, ovdje se radi tko stoji uz demokraciju, a tko uz teroriste. Drago mi je da je čaršija izišla iz ormara! I da, HVO se borio i protiv Hamasa i Hezbollaha", napisao je Raguž.  

(Ajdin B.)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.