11.10.2023. 15:00
0
Komšić zahvalio Katoličkoj crkvi: To nikada ne treba zaboraviti
U organizaciji Jedinstvene organizacije boraca "Unija veterana Kanton Sarajevo - Općina Ilijaš", predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić, prisustvovao je obilježavanju godišnjice od pogibije majora Hašima Spahića.

Tom prilikom Komšić se obratio prisutnima i zahvalio što čuvaju sjećanje na ono što je "većina nas ovdje radila od '92 do '95".

- Zato treba podvući i jednu ličnu crtu sjećanja, jer ono što je bilo, bilo je, što se desilo, desilo se. I da se ne bi ponavljalo, u istom ili gorem obliku, važno se sjetiti, rekao je Komšić.

Dodao je da ljudima koji su položili svoje živote i onima koji su založili svoje živote najviše dugujemo za ovu zemlju.

- I njima i njihovim porodicama, koji su ostali bez svojih najdražih. Važno se zahvaliti svima onima koji su branili ovu zemlju, ne samo onima koji su nosili oružje, nego svim onim koji su odlučili graditi ovu zemlju, od pekara do učitelja. I onima koji nisu to prošli, treba objašnjavati koje je to čudo bilo, a onim koji to negiraju, ne treba ništa objašnjavati, naglasio je Komšić.

Također, Komšić se na obilježavanju godišnjice pogibije majora Spahića zahvalio i ilijaškom župniku i Katoličkoj crkvi.

- Jer zahvaljujući Katoličkoj crkv, uspio je referendum za nezavisnost 1. marta 1992 godine. To nikada ne treba zaboraviti i te stvari gurati u neki zapećak. Valja se toga sjetiti. Svega onoga što je Vatikan i crkva uradila za  državu Bosnu i Hercegovinu, naglasio je Komšić i zaključio:

- Političke razmjerice ne treba isticati jer tome nije ni vrijeme ni mjesto, pričamo o onome što nas spaja, a ovo mjesto je upravo to.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.